Dava Foods, der er markedsledende i Norden inden for friske skalæg og ægprodukter, køber 70,3 procent af aktierne i Eggprodukter AS i Norge. Dava Foods gik tidligere under navnet Hedegaard.

Eggprodukter AS bearbejder og sælger pasteuriserede og kogte ægprodukter til det norske marked og har i dette segment en markedsandel på 15-20 procent. Virksomheden omsatte i 2015 for 41 millioner NKR. og fik et positivt resultat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Group CEO i Dava Foods, Ivan Noes Jørgensen, siger følgende om baggrunden for købet:

- Vi driver i dag syv selskaber i fem lande og med købet af Eggprodukter AS kan vi nu også få markedsadgang til det attraktive norske marked. Virksomheden er en mindre, moderne virksomhed med god ledelseskapacitet. Sammen med vores produktknowhow og generelle synergier forventes det, at virksomheden kan medvirke til en pæn organisk vækst, udtaler han og fortsætter:

- Vi forventer, at vi i løber af året kan overføre så meget knowhow, at vi kan præsentere det norske marked for en række nye pasteuriserede ægprodukter, herunder vores nye proteindrik white TM, siger han.

Det er nordmanden Rune Hennum, der skal lede virksomheden. Rune Hennum har arbejdet i fjerkræ- og ægbranchen i 16 år og har stor detailkendskab til markedet og branchen. Ivan Noes Jørgensen bliver ny formand i selskabet.