Danish Agro koncernens svenske datterselskab, Swedish Agro, indgik aftale om opkøb af Kalmar Lantmän i december 2015. Når det svenske Konkurrensverket godkendelse af handelen forhåbentligt foreligger i februar måned, åbner det op for en helt ny situation for Danish Agro koncernen på det svenske grovvaremarked, lyder det fra Danish Agro.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, forklarer den nye situation således:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med overtagelsen af Kalmar Lantmän har vi overtaget Europas mest moderne foderfabrik på havnen i Kalmar, med en kapacitet på 275.000 ton

- Christian Junker, koncernchef i Danish Agro

- Når den endelige godkendelse er på plads, er det planen at igangsætte en hurtig og effektiv integration mellem vores eksisterende aktiviteter i Staffanstorp og de nye aktiviteter i Kalmar. Alle svenske grovvareaktiviteter vil fremadrettet ske under navnet Swedish Agro. Opkøbet giver Swedish Agro en langt større platform i Sverige, og Kalmar vil blive det fremtidige hovedsæde og knudepunkt for Danish Agro koncernens grovvareaktiviteter i Sverige, hvorfra import af f.eks. råvarer og gødning samt eksport af korn vil ske. Vi vil nu få en meget større tyngde og på den måde være med til skabe større konkurrence på det svenske marked til fordel for de svenske landmænd, siger Christian Junker og fortsætter:

- Med overtagelsen af Kalmar Lantmän har vi overtaget Europas mest moderne foderfabrik på havnen i Kalmar, med en kapacitet på 275.000 ton. Det giver os en masse spændende muligheder, hvor det er planen på sigt at udvide aktiviteterne, så vi fremadrettet kan tilbyde endnu flere svenske landmænd kvalitetsfoder fra Kalmar. Samtidig knytter vi ekspertise og viden omkring eksempelvis rådgivning, salg, optimering og kvalitet tættere på aktiviteterne i Sverige. Vi er sikre på, at vi i Swedish Agro nu har en moderne, konkurrencekraftig samarbejdspartner med et stærkt setup til de svenske landmænd, siger han.