Dancorn har indgået en forhandleraftale med det litauiske selskab UAB Inter-Silo.

- Vi indgik i 2013 en forhandler-aftale med UAB Inter-Silo, som er ejet 60 procent af en dansker og de resterende 40 procent af en litauer, oplyser direktør Jens Munk Jensen, Dancorn i Hedensted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den aftale, som i 2014 er blevet udvidet til også at omfatte Letland og Estland. Foreløbig betjenes begge lande fra et nyoprettet kontor i Riga.

Viderebygning af samarbejde

Valget faldt på Inter-Silo, fordi Dan-Corn i forvejen har et samarbejde med virksomheden omkring montage af siloer med videre i Danmark og på sine eksportmarkeder, der omfatter EU.

- Dette samarbejde er gradvist blevet udbygget, og da selskabet har base i Litauen, var det nærliggende at indgå en forhandler-aftale vedrørende Litauen, siger Jens Munk Jensen og fortsætter:

- Fordelen ved samarbejdet med Inter-Silo i Litauen er, at forhandleren er full-line og således koncentrerer salgsindsatsen til Dancorns produkter indenfor kornhåndteringsudstyr, såsom siloer, tørrerier, transportudstyr og planlager, siger Jens Munk Jensen.

Starten på salget i Letland og Estland blev markeret på en landbrugsmesse i Riga, og standen blev blandt andet besøgt af Letlands landbrugsminister.