Gravemaskiner, skurvogne og et mylder af håndværkere vil de kommende seks måneder være et helt almindeligt syn, når man kører forbi Dalum Landbrugsskoles afdeling i Odense. Skolen tog tirsdag eftermiddag første spadestik til byggeriet af et over 400 kvadratmeter stort innovationshus.

By- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind, tog første spadestik og roste initiativet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt afgørende, at man tager sådan et skridt og bygger et innovationshus. Landbruget er en del af rygraden i det danske samfund, og det er afgørende, at vi også fremadrettet har arbejdsomme, innovative og produktive landmænd, fordi de er med til at sætte gang i så store dele af vores samfund, siger by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind.

Det nye innovationshus bliver opført som tilbygning til landbrugsskolens afdeling i Odense og er støttet af Fruervadgårds Mindelegat. Formand for Dalum Landbrugsskoles bestyrelse, Jens Jacobsen, er dybt taknemmelig for mindelegatets store donation.

- Dalum Landbrugsskole har kapaciteten på lærerværelset til at undervise eleverne i innovation, og nu er vi så utroligt heldige, at vi har fået en donation på 3,9 millioner kroner fra Fruervadgårds Mindelegat, hvilket giver os mulighed for at skabe de perfekte rammer for undervisningen. Så vi vil fortsat være den førende landbrugsskole i undervisningen inden for det felt, siger Jens Jacobsen.

Forstander Jens Munk Kruse glæder sig til at tage det nye innovationshus i brug.

- Jeg håber, at skolen med det nye innovationshus får et rum, som alle underviserne vil elske at tage eleverne med ned i. Eleverne er fulde af gode ideer, og nu får vi et rum, hvor vi kan udvikle ideerne og arbejde med, hvordan vi kan få gode ideer til at udmønte sig i praksis, siger forstander Jens Munk Kruse.