Dalum Landbrugsskole har netop valgt at starte endnu en uddannelse til EUX Landmand på Sydfyn, skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

- Der er en øget efterspørgsel efter vores EUX-uddannelse på Sydfyn, og den vil vi gerne imødekomme ved fremover at tilbyde EUX Landmand på begge skolens afdelinger i Odense og Korinth, siger uddannelseschef Eric Wanscher fra Dalum Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med to uddannelsessteder får nye elever også mulighed for at vælge mellem to forskellige studiemiljøer.

- Fagligt set er de to uddannelser fuldstændig ens, men på afdeling Korinth kommer eleverne endnu tættere på skolens maskiner, dyr og marker, som jo findes lige uden for døren. De kan også benytte sig af skolens professionelle hestecenter i deres fritid. Til gengæld kan eleverne i Odense nyde godt af storbyens mange fordele og blive en del af et mere internationalt miljø, fortæller Eric Wanscher i pressemeddelelsen.

Den nye EUX-uddannelse bliver udbudt allerede fra skoleåret 2019 og henvender sig blandt andet til dem, som overvejer at tage på gymnasiet.

- Det er en mulighed for at give unge på Sydfyn, Sydsjælland og Øerne et rigtig godt uddannelsestilbud, uden, at de nødvendigvis skal flytte ind til Odense. EUX Landmand er et stærkt alternativ til gymnasiet for dem, der både vil have en praktisk indgangsvinkel til landbruget og samme muligheder for videreuddannelse som dem, der har gennemført en traditionel gymnasial uddannelse, siger Eric Wanscher.