Helt nye typer afgrøder vil i år skyde op af jorden på markerne omkring Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth. Traditionelle landbrugsafgrøder som hvede, byg og raps kommer i år til at dele pladsen på markerne med helt nye typer afgrøder som for eksempel kål og rodfrugter.

I samarbejde med Haver til Maver, 4H, Faaborg-Midtfyn Kommune og private have-lejere anlægger Dalum Landbrugsskole i år et havefællesskab med plads til både skolehaver for folkeskole¬elever, elevhaver for landbrugsskolens egne elever og øko-haver for private have-lejere. De nye haver skal styrke dialogen med omverdenen og bane vej for endnu mere interessant undervisning for landbrugsskolens egne elever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil rigtig gerne i tættere kontakt med omverdenen, og havefællesskabet skal ses som en invitation til både folkeskoler, foreninger og private om at tage del i vores spændende aktiviteter og bruge vores faciliteter. Samtidig ønsker vi at styrke fokus på planteproduktionen i vores egen undervisning. Vi skal have landbrugseleverne ud af traktoren og ned på jorden, så de kan se og mærke, hvad det er, der foregår under overfladen, siger Henning Søholm, der er underviser på Dalum Landbrugsskole og initiativtager til skolehaverne.

I alt har Dalum Landbrugsskole i 2017 udlagt tre hektar jord, som vil blive dyrket efter de økologiske principper. Havefællesskabet vil være en del af dette areal.

Første etape af haveprojektet holder åbent hus lørdag, den 1. april kl. 10-14. Her udlejes de første 25 øko-haver til lokale brugere efter først til mølle princippet. Alle er velkommen, og et have-jordlod på 36 m2 inklusive 10 poser økologiske frø efter eget valg hos www.økohaven.dk koster 360 kroner for en hel sæson.

Havefællesskabet holder officiel åbning lørdag, den 22. april 2017. Så trækker vi i arbejdstøjet og mødes i haverne for at få en dejlig dag sammen. Åbningen vil blive fejret med blandt andet snobrød og pandekager.