Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dalum holder debat om internationalt landbrug

Af SSV - 10. aug. 2018 KL. 13:05

Udenrigsministeriet og Dalum Landbrugsskole inviterer til debatmøde for alle, der interesserer sig for at arbejde med internationalt landbrug. På mødet deltager tre danske ambassadører.

Med debatmødet håber Udenrigsministeriet og Dalum Landbrugsskole at samle de forskellige dele af landbrugssektoren i Danmark, som enten allerede bidrager til projekter i udviklingslandene, eller potentielt kan bidrage i fremtiden og øge kendskabet til arbejdet i udenrigstjenesten.

Det skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Danmark yder ofte bistand til landbrugssektoren igennem vidensdeling, træning og økonomiske bidrag. Ambassadør i Uganda Mogens Pedersen siger:

- Langt størstedelen af befolkningen i Afrika lever fortsat af landbrug. De fleste bønder i Afrika lever ofte under meget fattige forhold. Danmark har gennem mange år støttet udviklingen af landbruget, bl.a. gennem en modernisering af dyrkningsmetoderne, mekanisering og bedre kommer¬cialisering. Der arbejdes også på at forbedre adgangen til finansiering og overføre viden fra dansk landbrug til udviklingen af landbruget i Afrika.

Dalum Landbrugsskole har mange års erfaring med internationalt arbejde, hvilket deltagerne kan få indblik i på mødet.

- Vi har et bredt netværk af samarbejdspartnere i udlandet og sender hvert år mange danske studerende på ophold i udlandet, ligesom vi også hvert år modtager mange udenlandske studerende fra det meste af verden, siger uddannelseschef Eric Wanscher fra Dalum Landbrugsskole.

Deltagerne vil på debatmødet få lejlighed til at møde de tre danske ambassadører: Mette Thygesen fra Etiopien, Ulla Næsby Tawiah fra Burkina Faso og Mogens Pedersen fra Uganda, som vil fortælle meget mere om de seneste års udvikling af landbruget i Afrika og om omstilling af landbrugssektoren (kommercialisering, mekanisering og modernisering) samt om udviklingsbistandens øgede fokus på at tiltrække private investeringer i landbrugssektoren.

Mødet vil foregå som en kombination af indlæg og paneldebat med både ambassadører og repræsentanter for landbrugsskolen.

Alle med interesse for internationalt landbrug er meget velkommen til at deltage i mødet, som finder sted tirsdag d. 21. august kl. 16.30-18.00 på Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame