- Det var konstruktivt og åbent.

Formand for LandboSyd, Mogens Dall, gør status efter det første møde i det såkaldte Dall-udvalg, der i dag var samlet med blandt andre Landbrug & Fødevarer formand Martin Merrild ved bordet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I den her verden, som er i stadig forandring, skal Landbrug & Fødevarer også være parat til at forandre sig og modernisere sig. Og det er det, man kigger på med åbne briller. Formålet med udvalget er at vende hver en sten og forholde os konstruktivt og kritisk til det, siger Mogens Dall.

Mogens Dall har tidligere ytret ønske om at ændre på den måde, hvorpå delegerede udpeger bestyrelse og formand. Han glæder sig over, at Landbrug & Fødevarer deltog i mødet:

- Man er meget villig til at ofre noget energi og ressourcer på de her spørgsmål, jeg har rejst, og det glæder mig. Axelborg stiller med chefjurister og andre gode kræfter, og jeg kan tydeligt spore, at man gerne vil komme til vejs ende i denne her proces.

Delegeretmøde

Ifølge Mogens Dall skal der efter planen afholdes i alt fem møder. Her vil fokus blandt andet være på økonomi.

- Men om det giver plus eller minus, det ved jeg ikke, siger Mogens Dall.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdet i udvalget skal være færdigt til sommer.

- Der vil vores indstillinger til delegeretmødet ligge klar til diskussion, og så har vi massere af tid til at drøfte og debattere det i det offentlige rum: Hvad er op og ned. Hvad er fordele og ulemper.