Hvilken cracker skal din næste selvkørende finsnitter udstyres med? Skal du snitte biogasmajs med snittelængder ned til to millimeter eller skal du snitte med langsnitte længde og revet kerne efter shedding-princippet?

- Indtil nu har man skulle vælge mellem to cracker for ikke at gå på kompromi med kvaliteten, men nu kan vi faktisk opnå det hele med én cracker fra Krone igennem OptiMais-konceptet, fortæller Claus Fey, produktchef for Kroneprodukter hos den danske importør, Brøns Maskinimport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skive eller valser

Krone har netop fået muligheden for at montere en skivevalse-cracker med variabel hastighed mellem valserne i crackeren i finsnitteren. Skivevalserne har 2,5 gange større overfalde-areal mellem valserne, end en tradionel valsecracker.

Skive-diameteren er 265 millimeter og en el-motor kan variere hastigheden mellem valserne.

- Vi kan med crackeren arbejde fra tre til over 40 millimeter snittelængde, og udstyres snitteren med VariLoc-systemet, hvor snittercylindreren kan gears ned fra 1.200 til 800 omdrejninger i minuttet, kan vi udvide intervallet inden for snittelænge med yderlig 50 procent.

- Vi har også all round valsecrackeren, som vi faktisk har leveret flere af i sæson 2016 med stor tilfredshed, fortæller Claus Fey, og viser valsecrackeren med 105 og 123 tænder på hver valske og med enten 30 eller 40 procent forskel i hastighed mellem valserne, alt afhængigt af riveeffekten. Denne type cracker kan arbejde fra 10 til 32 millimeter.