Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Connie Hedegaard: Forskerne bør tages alvorligt

Af Erik Suhr - 20. feb. 2016 KL. 09:38

Når en række af landets førende miljøforskere åbent kritiserer både tal og regnemetoderne bag den omstridte landbrugspakke, bør de blive taget alvorligt, mener den tidligere klimakommissær i EU og tidligere konservative miljø-, klima- og energiminister Connie Hedegaard ifølge politiko.dk.

Danmarks førende miljøforskere har rettet en hård kritik af de tal, landbrugspakken L68 er baseret på.

Derfor bør miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen tage forskernes kritik alvorligt. Det mener Connie Hedegaard ifølge politiko.dk.

- De navne, der er fremme, er ikke hvem som helst. Det er noget af den mest respekterede fagkundskab, vi har på det her område i Danmark, siger Connie Hedegaard, der i dag er formand for den internationale miljøfond KR Foundation og den grønne tænketank Concito til politiko.dk.

Store kapaciterer kritiserer

Kritikken fra forskerne går især på, at ministeriets regnestykke i de første år får landbrugspakken til at fremstå mere gavnlig for naturen, end det i virkeligheden er tilfældet.

- Jeg ved udmærket, at det ikke er eksakt videnskab, og der kan altid være marginaler. Men jeg må sige, at når kapaciteter som Jørgen E. Olesen, Stiig Markager og ganske mange andre går ud og siger de her ting ? og uden jeg i øvrigt har hørt nogen eksperter sige det modsatte ? så gør det da indtryk. Det bør det også gøre for dem, der har ansvaret for at træffe beslutningerne, siger Connie Hedegaard.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame