Claus Christensen er Venstres kandidat til folketinget for Vardekredsen, og det er for at skaffe tid til at gøre et seriøst forsøg på at opnå valg, at han nu meddeler, at han ikke genopstiller til landboforeningens bestyrelse ved den kommende generalforsamling den 7. marts.

Han lægger vægt på, at det ikke er fordi han mangler lyst til landboforeningsarbejdet, men dels er 14 år som formand lang tid, og dels er det altså den politiske karriere og en kommende valgkamp, han nu forbereder sig på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvfølgelig skal regler og love overholdes, men i stedet for at blokere, så hjælper man nu landmændene med at tilpasse deres projekter, så de bliver til noget.

Claus Christensen, afgående landboformand

I sin tid som formand har Claus Christensen været med til at udvikle landbrugsrådgivningsselskabet gennem to store fusioner.

Nye huse var højdepunkt

- Højdepunktet var, da vi i 2008 fusionerede og dannede Jysk Landbrugsrådgivning og samtidig byggede de to flotte huse i Esbjerg og Billund, siger han. Dengang blev fem kontorer nedlagt og solgt, så det føltes som en større proces end den fusion med Heden & Fjorden, som blev gennemført sidste år. Selvom Sagro er blevet et stort selskab - landets største - så er det byggeriet af de to nye huse, jeg ser tilbage på, siger han.

I sin formandstid glæder han sig over, at det er lykkedes at udbygge dialogen med Varde og Esbjerg kommuner.

- Som landboforening er vi blevet mere synlige, og jeg er glad for den effekt, vi har kunnet måle - ikke mindst i kommunerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For ikke så mange år siden oplevede landmænd kommunerne som en forhindringsbane, hvor alle mulige obstruktioner måtte forventes.

- Det er ikke for meget at sige, at det er vendt helt på hovedet i dag. Nu møder vi et hvad kan vi gøre for dig? i kommunerne. Selvfølgelig skal regler og love overholdes, men i stedet for at blokere, så hjælper man nu landmændene med at tilpasse deres projekter, så de bliver til noget. Det er en meget tilfredsstillende udvikling, konstaterer den afgående formand.

Ingen surmuleri

Som formand har hans stil været kompromissøgende, og i sager som Nationpark Vadehavet, genopretning af Filsø og åslynger i Varde å har han været fortaler for at få tingene til at virke.

- Vi fik ikke den afgrænsning af nationalparken, vi ønskede os, men det er ikke min stil at surmule. Som organisation må man være konstruktiv og fortsætte med at argumentere fremfor at stille sig i vejen for udvikling.

Claus Christensens afløser som formand vælges ikke på generalforsamlingen. Den nyvalgte bestyrelse konstituerer sig selv på et efterfølgende møde den 14. marts.