Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Claas skræddersyer højre armlæn til brugeren

Af Morten Damsgaard - 5. jul. 2017 KL. 13:44

  • ww255848_1
  • ww255848_2
  • ww255848_3
  • ww255848_4

Skal armlænsbetjeningen være enkelt eller kompliceret? Nu er der to muligheder i de nye Arion 500 og 600 samt Axion 900-serie

TYSKLAND: Claas kan med den nye Arion 500- og 600-serien samt den store Axion 900-serie tilbyde enten en kompliceret eller en enkelt udgave af den trinløse-traktor.

I den komplicerede udgave leverer producenten den nye Cebis-terminal med den nye touch-følsomme 12 tommer terminal, hvor samtlige funktioner på traktoren kan indstilles og overvåges.

- Vi har dog opdaget, at mange chauffører langt fra bruger alle funktioner i den store Cebis-terminal, og derfor har vi præsenteret Cis+ udgaven, som er en mere enkelt udgave af den trinløse-traktor, fortæller Pierre Noyer, produktchef for udvikling af elektronik til blandt andet traktorerne fra Claas.

Mere enkelt

I Cis+ leverer Claas et mere overskueligt højre armlæn, med færre knapper og uden det store Cmotion-kørehåndtag.

- I stedet leverer vi et mere enkelt armlæn, med et lille håndtag til at øge og sænke hastigheden i transmission, men vi leverer dog stadig elektroniske hydraulikventiler, og dermed er traktoren også udstyret med et krydshåndtag til to hydraulikventiler samt de velkendte F-taster til indkodning af valgfrie funktioner. Det hele styres og overvåges fra en syv tommer terminal på højre A-stolpe, fortæller Pierre Noyer, og viser det nye armlæn frem.

- I Danmark er det måske værd at overveje denne løsning selv i den store Axion 900-serie, da mange maskinstationer, hvor traktoren måske kun kører gylle samt frakørsel af græs og majs, sjældent bruger alle funktionerne i terminalen, da gyllevognen oftes kontrolleres fra gyllevognsproducentens terminal, fortæller Pierre Noyer.

Fortsat to terminaler

Med introduktionen af den nye Cebis-touch terminal, fortsætter Claas med strategien om to terminaler.

- Autostyringen og iso-bus redskaber skal fortsat betjenes fra enten S7 eller S10-terminalen samt med iPad-løsningen vi tilbyder. Vi vurderer, at fleksibiliteten dermed er langt større, idet man let kan skifte rundt blandt de forskellige Claas-traktorer uanset udstyrs-niveau i de enkelte, og kan benytte samme terminal til eksempelvis iso-bus styringen af sprøjten med sektionskontrol, uanset udstyrs-nivauet i traktoren.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame