Claas fik fremgang i både omsætning og indtjening i det seneste regnskabsår, der blev afsluttet den 30. september.

Omsætningen steg fra 3,761 milliarder euro i 2017 til 3,889 milliarder i 2018. Det er en fremgang på 3,4 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men overskuddet før skat steg endnu hurtigere, idet stigningen blev 22,3 procent fra 184,5 millioner euro til 225,7 millioner euro.

Egenkapitalen er nu næsten 1,4 milliarder euro i den familieejede tyske virksomhed.

Plus på nøglemarkeder

- Vi har fortsat vores vækst under usikre markedsforhold, og endnu en gang har vi forbedret vores lønsomhed betydeligt. En betydelig del af fremgangen stammer i særlig grad fra Tyskland og Vesteuropa, siger Hermann Lohbeck, der er ordførende direktør i Claas.

Han konstaterer, at det globale marked for professionelle landbrugsmaskiner udviklede sig stabilt i årets løb helt i overensstemmelse med forventningerne hos Claas.

Og på den baggrund formåede Claas at øge omsætningen på en række nøglemarkeder som Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld oplevede koncernen et svagt fald i salget i Østeuropa.

Uden for Europa er billedet ikke helt klart. Således steg salget i Nordamerika målt i lokal valuta, og i Kina faldt salget som følge af usikre markedsforhold.

Fordoblet udvikling

Investeringerne i forskning og udvikling nåede i seneste regnskabsår et nyt højdepunkt med 233 millioner euro mod 217 millioner euro i det foregående regnskabsår. Dermed har Claas fordoblet niveauet for forskning og udvikling inden for de seneste 10 år.

Det er ikke kun investering i udvikling af nye produkter, som er steget markant hos Claas. Også investeringer i arbejdsforhold og faste anlæg.

Her nævner Claas for eksempel opførelsen af et nyt testcenter i Harsewinkel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og med en modernisering af produktionsanlægget i Le Mans vurderer Claas, at kursen er sat for vækst i traktorforretningen.

Optimisme for 2019

Claas er snart tre måneder henne i det næste regnskabsår og forventer en stabil udvikling i det globale marked for landbrugsmaskiner på trods af usikkerhed i visse regioner.

Koncernen forventer, at efterspørgslen efter professionelle teknologiske løsninger vil være en væsentlig drivkraft i udviklingen fremadrettet. Den største risiko for Claas i det kommende regnskabsår er ifølge regnskabsmeddelelsen risikoen for en global handelskrig.

Alligevel forventer Claas en lille omsætningsfremgang i 2019 og et resultat før skat på niveau med 2018-regnskabet.