Claas har indgået en aftale med Rusland om, at Claas fremover får status som russisk producent. Det betyder, at Claas derfor vil være berettiget til de samme statstilskud til sine mejetærskere som de lokale producenter. En indledende hensigtserklæring er tidligere underskrevet i november sidste år under Agritechnica i Hannover.

- Den russiske landbrugssektor har en virkelig lovende fremtid. Denne kontrakt nu gør state-of-the-art landbrugsmaskiner overkommelig for russiske virksomheder, forklarer Lothar Kriszun, talsmand for Claas direktion.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Denne kontrakt nu gør state-of-the-art landbrugsmaskiner overkommelig for russiske virksomheder,

Lothar Kriszun, talsmand for Claas direktion

Efterspørgslen efter effektive høstteknologier er fortsat høj. I Rusland er kun 72 millioner hektar jord i øjeblikket anvendt til landbrug. Og det selvom 122 millioner hektar i alt ville være egnet som landbrugsjord.

Claas udvider i Rusland

Claas udvider sit engagement i Rusland yderligere. Virksomheden åbnede en ekstra produktionslinje på sit Krasnodar anlæg i oktober 2015, som kostede omkring 120 millioner Euro. Den nye fabrik er omkring ni gange større end den tidligere fabrik, som nu dækker omkring 45.000 kvadratmeter. Det betyder, at produktionsmængden vil stige til 2.500 mejetærskere og traktorer om året. I 2005 blev Claas den første udenlandske producent af landbrugsmaskiner til at opretholde sine egne produktionsfaciliteter i Rusland omkring 20 millioner Euro blev investeret på det tidspunkt.