Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Claas advarer bilister om landbrugsmaskiner

Af Morten Damsgaard - 6. nov. 2017 KL. 06:53

  • test
  • ww267992_2

For at højne sikkerheden på vejen, vil Claas advare bilister om landbrugsmaskiner på landevejen.

På Agritechnica 2017 vises det første system til advarsel af bilister om landbrugsmaskinernes færdsel på offentlige veje. Systemet er udviklet af Claas, og vil forsyne bilers nagaviation med landbrugsmaskiners placering på vejen samt smartphone, som benytter enten trafikapps eller kortapp til navigation som eksempelvis Google Maps.

Systemet er det første af sin art, og på den baggrund har Claas vundet en sølvmedalje på Agritechnica for systemet.

Alternative ruter

Foruden en advarsel til andre bilster om de langsomt gående køretøjer, så vil systemet også foreslå alternative ruter for bilisterne, hvis der er tale om længevarende langsomt kørsel, som eksempelvis ved ensileringsopgaver eller udbringning af gylle, hvor traktorer vil køre samme strækning på offentligvej i en længere eller kortere periode.

Systemet er indtil videre udviklet til Claas-landbrugsmaskiner, men under et pressemøde forud for Agritechnica, fortalte den tyske producent af landbrugsmaskiner, at systemet uden problemer kan udvikles til at omfatte landbrugsmaskiner af et hvilket som helst mærke.

- Dog bruger vi på nuværende tidspunkt Claas' telematic-system til kortlægning af maskinens rute, hastighed og størrelse, og videregiver disse informationer til trafikken, hvis chaufføren eller ejeren af landbrugsmaskinen giver Claas tilladelse til at viderebringe denne information, fortalte Claas under pressemødet.

- Med denne teknologi er vi overbevist om, at vi i fremtiden vil undgå en lang række trafikulykker med landbrugsmaskiner indblandet, da undersøgelser viser, at det i mange tilfælde kommer bag på bilister, hvor langsomt kørertøjerne bevæger sig, og dermed kollidere med køretøjerne bagfra, eller kollidere med køretøjerne forfra, på grund af møde med maskinerne i skrape sving eller lignende.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame