Den tidligere administrerende direktør i Danish Agro, Christian Junker, er valgt som medlem af bestyrelsen for Ameropa Holding AG, en schweizisk, privatejet international landbrugsvirksomhed. Det skriver Ameropa Holding AG i en pressemeddelelse.

Grundlagt i 1948 er Ameropas kerneforretning fysisk handel med gødninger og korn, støttet af hjælpemidler, såsom siloer, lagerhuse eller havnefaciliteter samt opstrømsaktiver, som for eksempel gødningsproduktionsanlæg. Virksomheden er repræsenteret i mere end 30 lande, og hovedkvarteret ligger i Binningen, Schweiz, nær byen Basel. Ameropa, der har regionale kontorer på alle fem kontinenter, har en årlig omsætning på omkring 6 milliarder USD.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bestyrelsesformand i Ameropa Holding AG, Andres Zivy hilser Christian Junker velkommen som nyt bestyrelsesmedlem:

- Mens Ameropa ikke er konkurrent til Dansk Agro, deler den nogle af sine kerneaktiviteter, og Christian Junker vil kunne bidrage med sin værdifulde knowhow erhvervet i de 30 år, der arbejder for dansk landbrug. Jeg er sikker på, at han passer meget godt ind i Ameropa, siger han.

Christian Junker ser frem til sin nye rolle:

- Ameropa Holding AG er et velforvaltet, internationalt selskab med stærke værdier, jeg deler. Ligesom ledelsen i Ameropa har jeg altid troet på en langsigtet, bæredygtig virksomhed på kort sigt hurtig fortjeneste. Jeg er beæret over at blive bedt om at blive medlem af bestyrelsen, og jeg vil gøre mit bedste for at yde et konstruktivt bidrag til Ameropas fremtid, siger han.

Christian Junker vil blive introduceret til Ameropas aktiviteter i løbet af de kommende måneder og vil formelt blive medlem af bestyrelsen den 13. august.