Maskinbladet, Sima, Paris

Med Case IH AccuTurn vender traktoren automatisk på forageren og foretager en meget præcis indkørsel til næste træk i marken. Ifølge Case IH øger det kvaliteten på arbejdet, og reducerer førerens træthed. AccuTurnr aktiveres med et tryk på en knap, og der kan arbejdes med både liftophængte og bugserede redskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet arbejder med det eksisterende automatiske AccuGuide-styresystem, og traktorføreren kan justere parametre som foragerens bredde og formen af kurven ved vendingen eller startpunktet for vendingen. Afstanden indtil vendingen på forageren vises på AFS-skærmen. AccuTurn aktiveres med en oplåsningskode, som brugeren kan købe hos sin lokale forhandler. Den kan implementeres på alle tidligere AccuGuide-systemer, der arbejder med AFS 700-skærme. Funktion vil kunne bestilles fra begyndelsen af andet kvartal 2017.

Ny sporlinjefunktion til AccuGuide

En anden nyhed er, at føreren ikke længere behøver at holde styr på plejespor ved såning. Det klarere et nyt 3D-markkort, der vises på AFS 700-skærmen. Spor, hvor der er etableret et plejespor, eller hvor der ønskes etableret et plejespor, er farvekodede. Den forbedrede plejesporsstyring gør det nu muligt at anvende overspringning af spor og plejesporsfunktioner på samme tid. Den nye funktion er med til at undgå forkerte plejespor, som påvirker doseringsnøjagtigheden, og er synlige indtil høsten.

Drejer 90 grader

Automatiske styresystemer har typisk afrundede markhjørner, og 90 graders hjørner har krævet manuel styring. Med en ny hjørnefunktion er det nu muligt at udnytte markens hjørner fuldt ud og oprette 90 graders hjørner,

Import af data til AFS 700-terminal

Et andet tiltag inden for Case IH-teknologi til præcisionslandbrug, er en forbedret betjening af AccuGuide ved hjælp af AFS 700-terminalen. Eksempelvis kan markgrænser nu importeres til AccuGuide-systemet i Shape fil-format. Det betyder at doseringskort til såning, gødskning eller sprøjtning kan udarbejdes eksternt og importeres til terminalen via et USB-drevt på AFS700-terminalen.