MASKINBLADET, Tyskland.

Case IH er klar med en ny traktorserie, der har fået navnet Luxxum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye serie byder på tre motorstørrelser på henholdsvis 99, 107 og 117 hestekræfter, der alle lever op til Stage-IV emmissionskravene udelukkende ved brug af AdBlue. Det vil altså sige, at man slipper for vedligeholdelseskrævende partikelfiltre. Motorerne er på 3,4 liter og har fire cylindre. Topmodellen yder 491 Nm ved 1500 omdrejninger i minuttet. Akselafstanden på den nye serie er på 2,4 meter.

Mælkeproducenter

Case IH oplyser, at størstedelen af brugerne af den nye traktorserie bruger maskinen mellem 500 og 1000 timer om året. Serien er målrettet til mælkeproducenter, der bruger traktorserien til transport og frontlæsserarbejde.

Derfor er traktoren udstyret med en 32x32 transmission med fire powershift-gear og det såkaldte powershuttle, der kan indstilles i tre grader af aggressivitet. Samtidig har Case IH monteret en affjedret frontaksel på den nye Luxxum-serie.

Frontlæsser

Den nye Luxxum-serie dækker samme interval af hestekræfter som Case IH's velkendte Farmall U-pro serie, og Case IH forventer, at omkring 30 procent af brugerne af Luxxum-serien vil bruge traktoren til frontlæsserarbejde. Derfor har Case valgt at installere et særligt joystick til kontrol af frontlæsseren. På joysticket kan traktorpiloten skifte op og ned i gear uden at fjerne hånden fra frontlæsserjoysticket. På den nye Luxxum-serie har Case IH implementeret en PTO med fire hastigheder.

Den nye serie bliver klar til salg i 2017.