Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Californien skal lære om vand af Danmark

Af kfp - 17. maj. 2018 KL. 16:20

Danmark er så god til at kortlægge og beskytte grundvandet, at amerikanere vil lære det.

Californien har i de seneste år oplevet problemer med grundvandsforurening og faldende grundvandsniveauer. Og derfor skal et nyt ambitiøst projekt overføre og videreudvikle dansk viden på området til Californien. Formålet er ikke bare at sikre rent og rigeligt grundvand i Californien, men også at videreudvikle teknologien bag de danske løsninger i samarbejde med Stanford University. Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) har netop tildelt godt 4 mio kr. i støtte til en del af projektet, som kan give danske virksomheder en unik position på det californiske og et teknologisk forspring på det globale marked. Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Overføres til CA

Helt konkret gælder det om at få tilpasset og udviklet de danske metoder og erfaringer, så de passer til Californien. De geologiske forhold er nemlig totalt forskellige, og det samme gælder lovgivning og regler. Samtidig har man på Stanford i en årrække forsket i avancerede metoder til at tolke grundvandsdata mere præcist, hvilket skal udfordre og videreudvikle de danske løsninger i projektet.

- Vi kan se at Danmark er langt fremme med mange af de samme udfordringer, som Californien netop nu står over for. Det gælder både en mere detaljeret kortlægning af undergrunden og smartere håndtering af grundvandsdata. Vores mål er at sikre grundvandet og garantere forsyningssikkerheden for borgerne, og her kan vi både bruge og videreudvikle de danske løsninger, siger projektets initiativtager, Professor Rosemary Knight fra Stanford University.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame