Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Buræg-produktion på vej mod bunden

Af Joan Jensen - 11. sep. 2018 KL. 11:06

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at produktionen af buræg fortsætter med at falde. Forbrugerne vælger skrabeæg og økologiske æg i stedet.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for ægproduktionen i årets to første kvartaler. I den periode blev der samlet set produceret 7,7 millioner kilo buræg, 3 millioner kilo æg fra fritgående høns, 5,9 millioner kilo skrabeæg og 5,4 millioner kilo økologiske æg.

Et tilbageblik på produktionen de seneste fem år viser, at særligt buræg er faldet i popularitet. I første halvår af 2013 blev der produceret 17,3 millioner kilo buræg, og det er 9,6 millioner kilo mere end i samme periode i år.

Flere supermarkedskæder har da også taget afstand til buræg, blandt andet Irma, Aldi og Coop.

Samtidig er produktionen af skrabeæg og økologiske æg steget. I første halvår af 2013 blev der produceret 6,4 millioner kilo skrabeæg - i samme periode 2018 var det 12,3 millioner kilo. Altså en stigning på 5,9 millioner kilo æg.

Hvad angår de økologiske æg, så blev der i de første seks måneder af 2013 produceret 5,5 millioner kilo - i samme periode i år var det 10,9. En stigning på 5,4 millioner kilo.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame