Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bugseret maskine skal vise sit værd

Af Morten Damsgaard - 28. nov. 2018 KL. 13:00

Hylke Maskinstation har som den første i Danmark investeret i den bugseret Väderstad Tempo L majssåmaskine.

Hos Hylke Maskinstation nær Skanderborg får man til sæson 2019 leveret den første slutsolgte Väderstad Tempo L enkornssåmaskine i Danmark.

- Vi kommer til at gå fra en liftophængt til nu en bugseret majssåmaskine, men det er noget vi ser frem til, fortæller indehaver af Hylke Maskinstation, Carsten Nielsen, som afsluttede handlen på Agromek 2018, hvor det sidste håndslag blev givet under messens første åbningsdag.

Store forventninger

Den jyske maskinstation har store forventninger til den nye majssåmaskine til områder som nøjagtighed, gødningsskær og manøvredygtighed.

- Vi ser frem til at se hvordan majssåmaskinen vil klare sig i vores område, hvor der er rigtig mange sten, og det kan være en stor udfordring for gødningsskærerne, fortæller Carsten Nielsen, som ser frem til en maskine med mulighed for individuelt indstilling af gødningsskær.

Desuden bliver maskinen leveret med Isobus-styring og sektionsafluk af såkasserne på enkeltrækkeniveau samt gødningsskær for hver anden gødningsskær.

- Vi forventer også at kan hæve hastigheden fra syv kilometer i timen til 12, fortæller Carsten Nielsen, hvor dog Peter Nielsen fra Väderstad bemærker, at maskinstationen helt sikkert vil opdage, at hastigheden kan hæves yderligere med den nye Tempo majssåmaskine.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame