I fremtiden kan sjællandske landmænd godt vænne sig til at blive mødt af et 'mojn', når de bestiller varer.

Det skyldes, at Brødr. Ewers overtager HC Handelscenter, Venslev A/S på Sjælland fra 1. maj. HC Handelscenter har i mere end 100 år har været i familien Nielsen´s ejerskab, og virksomheden er Sjællands største privatejede grovvareselskab. Derfor må det siges at være et godt match for Brødr. Ewers, der er hele landets største privatejede grovvareselskab. Brødr. Ewers overtager en virksomhed, med en årlig grovvareomsætning på ca. 300 mio kroner, og virksomheden er i besiddelse af nogle meget tidssvarende anlægsfaciliteter, der giver gode muligheder for at udvikle virksomheden yderligere. Det indebærer blandt andet kornfaciliteter til opbevaring af 60.000 tons, foderfabrik med en kapacitet på 50.000 tons, effektivt anlæg til produktion og distribution af talgødning, stort anlæg til opbevaring, rensning og opsækning af træpiller, samt adgang til losning og afskibning af korn, gødning og råvarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med købet af HC Handelscenter, Venslev A/S forventer Brødr. Ewers A/S, at kunne udvide forretningsomfanget på Sjælland. Den positive omsætningsvækst Brødr. Ewers A/S de senere år har oplevet på Sjælland forventes at blive styrket væsentligt med erhvervelsen af HC Handelscenter,Venslev A/S.

Med overtagelsen forventer Brødr. Ewers A/S at nå en samlet årlig omsætning på 1,5-1,6 mia kr. Selskabet styrker således sin position som Danmarks største privatejede grovvarevirksomhed.

Da overtagelsen er anmeldepligtig overfor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, vil den endelige overtagelsesdato først foreligge, når godkendelsen herfra foreligger. Godkendelsen forventes ikke at give anledning til problemer.