I næste udgave af Bovilogisk, der udkommer fredag den 19. april giver Christine Pedersen, chefkonsulent inden for mælkeproduktion, The Dairy Group, Storbritannien læserne et indblik i den britiske mælkeproduktion.

I løbet af ti år er antallet af mælkeproducenter i Storbritannien faldet fra 26.556 til 14.793 i 2011. Men selve antallet af køer i er ikke faldet lige så dramatisk, som antallet af besætninger er faldet. I 2011 var der 1,8 millioner malkekøer, hvilket er et fald fra 2,25 millioner i 2001. I stil med andre lande i EU er besætningerne blevet større, og det gennemsnitlige antal køer pr. besætning lå i 2011 på 123 køer, mens gennemsnittet var 83 i 2001.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Storbritannien behøver landbrug ikke at få en tilladelse til at have flere køer, men en byggetilladelse er krævet, hvis du vil bygge på en ny grund. I nogle tilfælde vil en tilladelse være påkrævet, hvis du vil ændre brugen af enten en eksisterende grund eller bygninger på samme måde, som hvis du skulle bygge et nyt hus.

Græssende køer præger landskabet

Storbritanniens klima betyder, at afgræsset græs er et af de billigste fodermidler, og det er tilgængeligt på de fleste gårde. Traditionelt set har mange besætninger været på græs i seks måneder om året fra april til september. Det er stadig tilfældet i langt de fleste malkekvægsbesætninger, hvor afgræsset græs udgør en del af foderrationen i den periode. Derfor kan man sagtens forvente at se en del græssende køer rundt omkring i Storbritannien om sommeren.

Det påvirker også fordelingen af malkekøer, hvor områder med et klima, der understøtter græsvækst, også er de områder, hvor koncentrationen af malkekøer er størst. Det er typisk i den vestlige og sydvestlige del af England, den sydvestlige del af Wales og den sydvestlige del af Skotland.

Læs mere om mælkeproduktion i Storbritannien i Bovilogisk, der udkommer fredag den 19. april.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.