Bredal har til forårssæsonen 2016 solgt otte nye kalkspredere til Miljøkalk AS i Norge. De to første er undervejs til havnen i Hirtshals, hvor de vil blive bugseret om bord på færgen.

Sprederne er alle af modellen K, men i varierende størrelser fra 6,5 - 10,5 kubikmeter. Sprederne skal køre over det meste af Norge hos Miljøkalk AS, der er et selskab under Franzefoss Minerals. Der er i Norge et årlig forbrug af kalk på cirka 150.000 ton.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De otte nye spredere supplerer en flåde på cirka 80 kalkspredere, alle af mærket Bredal.

- Valget af Bredal kom helt naturligt, da vi har en lang historik med dette mærke. Vi har igennem tiderne forsøgt med enkelte andre mærker, men er altid vendt tilbage til Bredal. Sprederne er yderst præcise, ekstremt driftssikre og så holder de næsten evigt. siger Eskild Bergli fra Miljøkalk AS.

De mange Bredal spredere hos Miljøkalk AS er op til 40 år gamle, og kører stadig fast hver sæson. Ifølge Jacob Bangsgaard fra Bredal A/S er Miljøkalk AS en af de største enkeltkunder i verden for den danske maskinfabrikant.

- Vi har naturligvis forhandlere der sælger mere end dette, men af slutkunder, har vi ikke mange af denne størrelse. Det er dejligt bekræftende at se, at et kalkværk, som er topprofessionelle vælger vores løsning.