Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Brdr. Willemoes tester Prinoth Panther T8

Af Kristian Troelsen - 4. mar. 2016 KL. 08:32

  • ww191206_1
  • ww191206_2

Klimaændringerne skaber behov for store maskiner, der skåner skovbunden. I den forbindelse tester Brdr. Willemoes for tiden en ny udkørselsmaskine fra Prinoth.

Siden midten af februar har Brdr. Willemoes Skovservice kørt testkørsel af en prototype-udkørselsmaskine fra Prinoth, der også producerer Raptor 300. Prototypen er bygget op på en Panther T8-undervogn med gummibælter, hvilket giver et meget lavere marktryk end almindelige hjulmonterede udkørselsmaskiner.

- Med det koncept, som Panther T8 kan tilbyde, kan vi køre steder, hvor vi før har måttet opgive at køre med vores almindelige 8x8-udkørselsmaskine. Det er vigtigt for os at efterlade skoven med så få skader som muligt, men vejret har gjort det meget svært for os de seneste år. Derfor er udviklingen af maskiner som Pantheren vigtig for fremtidig skovdrift, og denne udvikling vil vi gerne være med til at forme, siger medejer af Brdr. Willemoes Skovservice, Bjørn Willemoes, i en pressemeddelelse.

Det specielle ved Pantheren er dens bælter, der giver maskinen et marktryk på 156 g/cm2 og fuld lastet på 288 g/cm2.

Slår skovarbejderen

I september 2015 har Brdr. Willemoes Skovservice investeret i en Raptor 300-bælteknuser, der kan grenknuse i meget kuperet terræn kombineret med et meget lavt marktryk på 0,32 g/cm2. Dermed har Raptor 300 et lavere marktryk end det, skovarbejderen efterlader sig i skovbunden. Som et alternativ til at køre på bælter kan der desuden anvendes ekstra brede dæk på 940 mm, også kaldet Big Foot. Disse har Brdr. Willemoes monteret på deres HSM208-flisfrakører.

- Vi forventer, at fremtidige klimaændringer fortsat vil give svært fremkommelige skovområder, og vi er nødt til at ruste vores maskiner til at kunne håndtere dette. Derfor er vi nødt til at tænke mere i alternative løsninger fremadrettet, siger Bjørn Willemoes.

Klimaændringerne er ifølge Brdr. Willemoes i færd med at skabe et dansk klima med mere nedbør, varmere vintre og kraftigere storme. Påvirkningerne ses specielt i form af stormfaldne træer samt en meget blød skovbund, og når skoventreprenørerne arbejder i skovene, er der et øget fokus på, at skovservicen skal udføres hurtigt og effektivt og i høj kvalitet til lav pris. Det skaber behov for stadig større og kraftigere maskiner, og da en stor maskine kombineret med den øgede mængde nedbør er hård ved skovbunden, søger skoventreprenørerne ifølge Brdr. Willemoes i stigende grad alternative maskiner, der både kan opretholde effektiviteten samt være skånsomme ved skovbunden.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame