Èn af landets største maskinstationer er beliggende i det nordjyske i den lille landsby Bejstrup. Bejstrup Maskinstation er navnet på virksomheden, som til dagligt beskæftiger 135 mand fordelt på fire afdelinger, som foruden maskinstation omfatter værksted, anlægs- og entreprenører samt vognmandsforretning.

Torsdag den 18. december slog maskinstationen dørene op til et åbent hus arrangement, som kørte i forlængelse af reception for direktør Per Kold Kristiansens 60 års fødselsdag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der kom et sted mellem 2.000 og 3.000 besøgende dagen igennem, og det er vi rigtigt stolte over, fortæller arbejdsleder Kim Kold Kristiansen hos Bejstrup Maskinstation, som også fortæller, at det først fik ende klokken 23 i aftes.

- Vi havde et jævnt flow hele dagen igennem, og det er vi ret forbavset over, men også glade for, at kollegaer, levendører, kunder, venner af huset og andet godt folk, tog sig til tid at kigge forbi.

Der var virkelig også maskineri at kigge på dagen igennem - blandt andet var der netop ankommet fem helt nye Massey Ferguson 8690 Dyna-VT fra Hjallerup Maskinforretning, som passede pænt på række med fem øvrige Massey Ferguson 8690 Dyna-VT.

I alt befinder der sig 50 traktorer på Bejstrup Maskinstation, hvor 30 af traktorerne er af mærkerne Fiat og New Holland, men de øvrige 20 er Massey Ferguson - kun nyere med maksimalt to år på bagen.

36 rækker majs

Bejstrup Maskinstation kunne til åbent hus arrangementet afslører, at der til sæson 2015 blandt andet kommer to nye majssåmaskiner på i alt 36 rækker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det drejer sig om en 24 rækket Horsch Maestro 24.75 SW med en arbejdsbredde på 18 meter, samt en 12 rækket Horsch Maestro 12.75 SW med en arbejdsbredde på ni meter.

- Den 18 meter maskine er købt for at tilgodese et fast system på 12 rækker i majsen. Renser og majsskæreborde på finsnittere bliver fra sæson 2015 på 12 rækker, og for at øge kapaciteten yderligere på så-arbejdet, så passer en 24 rækket majssåmaskine godt ind, påpeger Kim Kold Kristiansen.

Han understreger samtidigt også, at netop med majssåmaskinen, er der et fornuftigt potentiale for en effektiv kapacitetsforøgelse:

- Det er hverken en kæmpe gyllevogn, eller en anden meget tung maskine, som udsætter jorden for meget høje belastninger, og derfor ser vi det som et godt område at udnytte muligheden for at få en større kapacitet, og få én mand til at nå mere i døgnet.

- Naturligvis skal vi ikke sende majssåmaskinen hen på de mindste marker, men vi kan godt udnytte den store arbejdsbredde flere steder, vurdere Kim Kold Kristiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han påpeger desuden GPS-aflukning på enkelt række-niveau, så kørsel i kiler og lignende ikke bliver et stort problem med tab af mange majsfrø tilfølge.

- I år har vi kørt med GPS-aflukning på vores Kverneland majssåmaskiner, og det er vi rigtig godt tilfredse med - det er en stor fornøjelse for den efterfølgende rensning i kiler og lignende, hvor der ikke står majsplanter og overlapper hinanden i forager og lignende, fortæller Kim Kold Kristiansen.