Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

BM Silo nomineret til fornem pris

Af Signe Wiese - 21. sep. 2015 KL. 13:42

Tvis-virksomheden BM Silo er blevet nomineret til CSR People Prize - en pris, der uddeles til virksomheder, som løfter et særligt socialt ansvar.

Når BM Silo i Tvis skal rekruttere nye medarbejdere sker det ud fra et princip om, at man kun ønsker at ansætte ledige. Den ambition har bragt virksomheden i spil til CSR People Prize, der går til virksomheder, som løfter et særligt socialt ansvar.

Ny strategi

Som mange andre virksomheder blev BM Silo i Tvis uden for Holstebro ramt af finanskrisen og måtte afskedige en række medarbejdere. I 2009 ramte virksomheden et lavpunkt med 17 ansatte, men i 2010 begyndte det at gå fremad, og der var atter brug for flere medarbejdere.

Det blev samtidig den lavpraktiske begyndelse på ny rekrutteringsstrategi for BM Silo, hvor Dorte Zacho Martinsen, netop havde sat sig i direktørstolen for familievirksomheden.

- Jeg ville gerne gøre tingene på en ny måde, og min ambition var at få en masse nye mennesker ind, der måske havde fået nogle knubs undervejs i deres ledighedsforløb, men som havde lyst til at uddanne sig og arbejde for os, siger Dorte Zacho Martinsen.

Spot et job

Derfor har BM Silo et stærkt ønske om, at der første og fremmest bliver ansat ledige, når virksomheden mangler medarbejdere. Over årene er det blevet til den særlige model til indslusning af ledige, "Spot et job", som virksomheden selv har udviklet.

Viljen og evnen til at få mennesker på kanten ind på arbejdsmarkedet har nu betydet, at BM Silo er nomineret til CSR People Prize, der går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar. Bag prisen står VFSA - Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, som i år uddeler prisen for 15. gang.

Bidrage fra dag 1

Med "Spot et job" bliver nyansatte typisk placeret yderst i virksomhedens funktioner, hvor specialiseringsgraden er lav, men hvor det er muligt at bidrage fra første dag. Efterhånden opkvalificeres og specialiseres medarbejderne mens de er ansat i virksomheden. I dag har BM Silo 42 ansatte og langt de fleste er ansat ud fra "Spot et job"-modellen.

- Det lykkes ikke hver gang, og nogle gange er vi nødt til at sige stop. Men det giver mig bare en helt særlig energi at rekruttere på den her måde. Vi har enkelte gange ansat folk, der kom direkte fra et andet job, men jeg synes, det er mere interessant at hjælpe nogen i gang, siger Dorte Zacho Martinsen.

Høj trivsel

Juryen bag CSR People Prize bemærker desuden, at BM Silo har et lavt sygefravær og høj trivsel blandt medarbejderne på trods af, at virksomheden tager imod mennesker, som ofte har haft svære problemstillinger inde på livet.

CSR People Prize uddeles af H.K.H. Prins Joachim ved det store gallashow CSR Awards, der i år bliver holdt 7. oktober i Spektrum Vejle. CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til virksomheder med færre end 100 ansatte, dels til virksomheder med mere end 100 ansatte.

BM Silo er nomineret i kategorien -100 ansatte sammen med Restaurant Dronning Louise i Esbjerg og Plejeboligerne på Bronzealdervej. Sidste år gik CSR People Prize til den nordjyske stålvirksomhed Scaniro og transportvirksomheden Arriva.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame