Når køerne ligger bedre, så lever de også længere. Det viser en mindre undersøgelse fra nordjyske dyrlæger, der konstaterer, at de blødere sovepladser kan være med til at sænke dødeligheden i en kvægbesætning, fordi køerne får færre ben- og klovproblemer. Det skriver DR Nordjylland.

- Lemmerne ser noget bedre ud på dem nu. Vi har ikke de hævelser, vi havde før, og jeg har oplevet, at køerne helt klart kan lide at have et blødt leje at ligge i, siger Anders Bodilsen, Hadsund, hvis besætning var med i undersøgelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han begyndte at øge komforten for sine køer i 2013.

Dødeligheden er halveret

Efter han begyndte at strø køernes madrasser med en blanding af halm, kridt og vand, er dødeligheden i hans besætning halveret fra omkring 10 procent til omkring 5 procent.

- Det hænger sammen med, at køerne ligger blødere og bedre, og så ligger de også mere, siger Anders Bundgaard Voss, der er dyrlæge.

Samme positive resultatet har Dyrlægerne Himmerland set hos yderligere to besætninger, der er begyndt at bruge blødt strøelse, mens der i en enkelt besætning ikke er sket ændringer.