Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Blødt strøelse halverer køers dødelighed

Af Kristian Troelsen - 9. jan. 2015 KL. 10:12

Nordjyske dyrlæger har undersøgt fire besætninger med blødt strøelse. Konklusionen er, at koen lever længere, når den ligger blødt.

Når køerne ligger bedre, så lever de også længere. Det viser en mindre undersøgelse fra nordjyske dyrlæger, der konstaterer, at de blødere sovepladser kan være med til at sænke dødeligheden i en kvægbesætning, fordi køerne får færre ben- og klovproblemer. Det skriver DR Nordjylland.

- Lemmerne ser noget bedre ud på dem nu. Vi har ikke de hævelser, vi havde før, og jeg har oplevet, at køerne helt klart kan lide at have et blødt leje at ligge i, siger Anders Bodilsen, Hadsund, hvis besætning var med i undersøgelsen.

Han begyndte at øge komforten for sine køer i 2013.

Dødeligheden er halveret

Efter han begyndte at strø køernes madrasser med en blanding af halm, kridt og vand, er dødeligheden i hans besætning halveret fra omkring 10 procent til omkring 5 procent.

- Det hænger sammen med, at køerne ligger blødere og bedre, og så ligger de også mere, siger Anders Bundgaard Voss, der er dyrlæge.

Samme positive resultatet har Dyrlægerne Himmerland set hos yderligere to besætninger, der er begyndt at bruge blødt strøelse, mens der i en enkelt besætning ikke er sket ændringer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame