God ledelse er i fokus i øjeblikket. Også i landbruget er lederne opmærksomme på, hvad god ledelse betyder for fastholdelsen af medarbejderne og for medarbejdertrivsel og - motivation. Det skriver SLF.

SLF imødekommer derfor et ønske fra kunderne om at lave et lederkursus med et relevant indhold med nogle konkrete værktøjer, der kan bruges i hverdagen, i en overskuelig tidsperiode og til en fornuftig pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi vil hjælpe landmanden med at skabe gode resultater gennem andre, og hjælpe ham til at blive en bedre arbejdsgiver. Når medarbejderen synes, det er et godt og attraktivt sted at være, og de trives, så vil det helt sikkert også smitte af på produktionen, siger teamchef i HR & Arbejdsgiverservice, Conni Tetens.

Fastholdelse af medarbejdere

Landbrugsvirksomhederne vokser, og der bliver flere ansatte. Derfor stiger behovet for udvikling af virksomhedens ledere:

-Det er dyrt at skifte medarbejdere, og det kan være svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det vigtigt at fastholde de gode medarbejdere, og det gør man blandt andet ved at udøve god ledelse hver dag, siger Conni Tetens.

Konkrete redskaber

På kurset vil kursisten høre om, hvordan man leder og kommunikere bedst muligt. Hvordan man forebygger og håndterer konflikter, inden de eskalerer og skader både samarbejde og trivsel. Man vil få kendskab til forskellige måder at afvikle møder på, og finde ud af hvilken form for mødeafvikling, der passer vedkommende bedst. Kursisten vil få redskaber til at håndtere, hvordan man som leder arbejder med forventningsafstemning. Samt redskaber til at bevare roen og overblikket, når den daglige drift presser på.