Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

BL roser minister for kovending

Af mod - 13. jul. 2017 KL. 10:20

EU-kommissionen får om et år tilsendt helt nye data om det danske grundvand.

Bæredygtigt Landbrug (BL) ser det som en stor sejr for dansk landbrug, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil have foretaget en helt ny vurdering af tilstanden i de danske grundvandsforekomster.

- Bedre sent end aldrig. Det er et rigtig godt initiativ. Nu ser vi frem til at kunne diskutere på et ordentligt grundlag, siger BL's direktør Hans Aarestrup i en kommentar til ministerens holdningsændring.

Meldingen kommer, efter at ministeren i Landbrugsavisen har meddelt, at han vil revurdere overvågningen af de danske grundvandsforekomsters indhold af nitrat. Om et år får EU-kommissionen således tilsendt helt nye data.

Esben Lunde Larsen har tidligere afvist, at der var noget at komme efter i de danske nitratindberetninger til EU - selv om kommissionen flere gange har bekræftet at have fået det fejlagtige indtryk, at der er for meget nitrat i det danske grundvand. BL har i Vestre Landsret fået bekræftet, at eksempelvis de danske gødningsnormer bygger på de hidtidige misvisende indberetninger til EU. BL har også for længst stævnet staten for vandområdeplanerne, og både dette og andre retsopgør med myndighederne sættes nu i et helt nyt lys.

- Nu indrømmer ministeriet, at man hidtil har fægtet fuldstændig i blinde, og at man har lavet lovgivning på baggrund af uvidenhed. Det har haft dystre konsekvenser for mange af vores 4.000 medlemmer, fordi erhvervet er blevet reguleret alt for hårdt og urimeligt. Det har helt sikkert ikke været nemt for ministeren at overbevise sine embedsmænd om, at kovendingen her var en god idé, lyder det fra Hans Aarestrup.

- Vi ser frem til, at minister og ministerium fremover lytter til BL og agerer efter det, vi lægger frem og dokumenterer ? i stedet for at modarbejde dansk landbrug?, tilføjer BL-direktøren.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame