Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

BL: Nu skal EU vinde slaget for os

Af mbl - 8. mar. 2018 KL. 08:34

Bæredygtigt Landbrugs vandplansag har nu opbakning fra Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter samt Landbrug & Fødevarer.

Interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug stævnede allerede lillejuleaften 2016 den danske stat for de vandområdeplaner, der risikerer at lægge store dele af dansk landbrug brak. Nu indtræder de tre organisationer Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter samt Landbrug & Fødevarer som såkaldte biintervenienter og bliver dermed en del af sagen.

- Det glæder mig, at et samlet landbrug tager den EU-juridiske handske op, lyder det fra Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug.

- Medlemmerne i alle dele af landbruget har sendt et klart signal til os om det, mange betegner som århundredets retssag for dansk landbrug. De vil, at vi tager livtag med det, som juraprofessor Peter Pagh allerede i 2011 kaldte for svindel og magtmisbrug ved den danske implementering af EU's miljøregler for vandområder. Vi har indset, at vi ikke kan forvente, at de danske retsinstanser skal tage os alvorligt, når vi taler om så dybt alvorlige emner - hvis ikke vi taler med én og samme stemme i landbruget, tilføjer han.

BL sætter nu yderligere kraft på at få pådømt vandplanernes lovlighed ved EU-Domstolen.

- Vi vil ikke finde os i, at man i Miljøstyrelsen opsætter unødvendigt skrappe miljømål uden at have foretaget de af EU krævede konsekvensvurderinger som grundlag. Derfor bider vi os fast og bliver ved - nu med én stemme. Organisationerne er enige om at fortsætte, til slaget er vundet, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame