Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

BL: Målrettet regulering mangler målinger

Af Jens Iversen, Dalhavegård, Åstorpvej 78, Christiansfeld, bestyrelsesmedlem, Bæredygtigt Landbrug - 15. maj. 2018 KL. 16:08

Debat: Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug, har skrevet et læserbrev i kølvandet på Folketingets netop vedtagne lovforslag om miljøregulering.

DEBAT: Den 14. maj holdt et samlet landbrug et møde med over 275 deltagere, hvor man forlangte målinger som baggrund for en målrettet regulering. Uden målinger ved man jo ikke, hvad det er, man skal regulere, og man kan ikke gøre det målrettet.

Den 15. maj vedtager Folketinget en lov om målrettet regulering baseret på beregninger og modeller.

Kan man lave en målrettet regulering, når man ikke har en valid viden om vandmiljøets tilstand? Kan man lave tiltag, der koster landbruget mindst 27 mia. kr. uden at kende vandmiljøets tilstand. Ingen kender jo de økonomiske konsekvenser for de tiltag, man har besluttet.

Det, et samlet landbrug ønsker, er:

Vi skal have fuld viden om vandmiljøets tilstand, vi skal diskutere og lave tiltag på et oplyst grundlag og vi skal kende de økonomiske konsekvenser af de forskellige tiltag, inden de sættes i gang.

Det er der ingen, der kan være i mod, med mindre man har som mission at undergrave den private ejendomsret, er ligeglad med vandmiljøet og ikke ønsker et fødevareproducerende erhverv i Danmark.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame