Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

BL: Ikke flere usaglige restriktioner

Af Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde - 14. dec. 2016 KL. 15:11

Bæredygtigt Landbrug sætter fokus på hvad de kalder usaglige restriktioner i dette debatindlæg.

Chr. Lund, formand for Sønderjysk Landboforening og L&F bestyrelsesmedlem nikker nu anerkendende til endnu en restriktion, der skal lægges på landbruget.

"Måske vil en enkelt skælde ud, men de fleste kan godt forstå det", siger Chr. Lund ifølge Landbrugsavisen til kravet om yderligere "kompenserende efterafgrøder", der jo er en yderligere begrænsning for den enkelte landmands mulighed for, at planlægge den optimale produktion.

Ved Landbrugspakkens tilblivelse, var der blandt kyndige fagfolk, enighed om, at den eventuelle usikkerhed mht. øget udledning i overgangsårene var minimal, eller ikke eksisterende. Den egentlige grund til politisk uro omkring dette forhold, beroede udelukkende på medfødt skepsis for og manglende indsigt i landbruget, hos nogle enkelte politikere.

Der er intet fagligt belæg for ?kompenserende? efterafgrøder, idet den påståede øgede udledning, er at resultat af modelberegninger, hvis usikkerheden er langt større end de faktorer naturen spiller ind med, i den virkelige verden. Samtidig kræves de nu også på steder, hvor der aldrig har været problemer.

Derfor er det på høje tid, at de, der fra landbrugets side, har fået indflydelsen til, at færdes på de bonede gulve, tilegner sig de fornødne kompetencer, så de kan gå ind i en kvalificeret faglig argumentation. En stærk faglig ballast er en forudsætning for, at flytte noget i den politiske debat. ? Og modsat, lægger man sig ned, som Chr. Lund her har gjort, beder man selv om, at lade sig styre fuldstændigt af ufaglige postulater.

Vi landmænd må hele tiden holde den faglige fane højt og argumentere fagligt korrekt mod usaglige tiltag ? ligegyldig, hvor mange der end måtte komme.

Jeg hører til de mange, der skælder ud over den usaglige efterafgrødeordning. Hvis Chr. Lund forstod rækkevidden af tiltaget, ville han forhåbentlig også gøre det.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame