Ida Auken har aflyst endnu et møde med Bæredygtigt Landbrug på grund af formandens udtalelser om, at han vil pløje, som han plejer.

Det er ifølge Ida Auken et brud på randzoneloven, men det er Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, ikke enig i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har ingen naturlige vandløb, derfor har jeg ingen randzoner. Fødevareministeren har selv sagt, at når der er fejl på randzonekortene, så skal vi bruge vores sunde fornuft. Og jeg har gjort nøjagtigt, som fødevareministeren har sagt ved at pløje mine marker, som jeg plejer, siger han.

Men randzoneloven gælder jo alle vandløb - også de kunstige. Så bryder du jo også dansk lovgivning.

- Ja, men den lovgivning er lavet på et ulovligt grundlag i forhold til EU-lovgivningen. Det er jo derfor, vi har stævnet staten. Og jeg er helt overbevist om, at vi vinder den retssag.

Tager ikke afstand fra lovbrud

Bæredygtigt Landbrug lavede jo også et arrangement ved Brovst, hvor randzonerne blev pløjet op for øjnene af politikerne. Brød I heller ikke loven i den sammenhæng?

- Nej, det var ikke Bæredygtigt Landbrug, der stod bag den aktion. Det var Asger Møller, der er almindelig landmand. Og hvad han gør, er hans egen beslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er medlem af Bæredygtigt Landbrug. Tager du afstand fra, at et af dine medlemmer med overlæg bryder loven?

- Nej, det gør jeg ikke. Men jeg går heller ikke og opfordrer folk til noget. Mine medlemmer må gøre præcis, som de vil. Det er en demokratisk forening, siger Flemming Fuglede Jørgensen.