Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Biogasbranchen vil have økotilskud

Af kras - 15. apr. 2018 KL. 09:21

Hvis regeringens økologiske vækstplan skal få succes, skal der også være tilskud til etablering af biogasanlæg, mener formand.

Bedre vilkår for at etablere økologiske biogasanlæg er vejen til at sikre de næringsstoffer, som er nødvendige for at kunne realisere den vækstplan for økologien, som fødevareminister Esben Lunde Larsen lancerede fredag.

Det mener Foreningen Biogasbranchen, som efter lanceringen af vækstplanen har skrevet et åbent brev til ministeren. Her opfordrer man til at indføre et anlægstilskud til økologiske biogasanlæg og biogasanlæg med en økolinje, da transportomkostningerne er høje til de spredt beliggende økologiske landbrug.

citat startcitat start

Flere økologiske biogasanlæg vil kunne hjælpe til at sikre en bedre næringsstofforsyning og dermed realisering af regeringens økologivisioner.

Formand Henrik Høegh

Foreningen Biogasbranchen

citat slutcitat slut

- At have næringsstoffer nok er en af de helt store udfordringer i udviklingen af den økologiske produktion. Med den nye vision for udviklingen bliver den udfordring endnu større, siger Henrik Høegh, der er formand for Foreningen Biogasbranchen.

- Flere økologiske biogasanlæg vil kunne hjælpe til at sikre en bedre næringsstofforsyning og dermed realisering af regeringens økologivisioner. Samtidig kan det bidrage til at løse den dobbelte fosforudfordring i landbruget, hvor nogle har for meget og andre står i mangelsituation, siger Henrik Høegh.

Han peger på, at ministeriet har sat fokus på biogassens mulighed er både i udregningen for bedre adgang til næringsstoffer til økologer og i det erhvervsteam for økologi, som Esben Lunde Larsen selv etablerede.

- Heri peges der på, at biogasanlæg kan bidrage til at sikre næringsstofforsyningen. Det kan være ved at øge udnyttelsen af næringsstofferne i den økologiske husdyrgødning, i at omsætte biomassen fra kvælstoffikserende kløvergræsmarker og ikke mindst som en vigtig platform til at sikre recirkulering af næringsstoffer i de organiske restfraktioner fra husholdninger, detailhandel og industri. Sidstnævnte vil også være vigtigt i forhold til at kunne realisere ressourcestrategien og øge genanvendelsen af det organiske affald, siger Henrik Høegh.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame