Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bierne får ny formand

Af kras - 15. apr. 2018 KL. 11:45

Arne T. Henriksen træder et skridt op og er nu ny formand i Danmarks Biavlerforening.

På Danmarks Biavlerforenings generalforsamling lørdag blev Arne T. Henriksen valgt til formand, og han skal dermed stå i spidsen for 6000 biavlere.

Arne T. Henriksen er 63 år og arbejder til daglig som systemudvikler. Han har siden 2014 været næstformand i foreningen, så han er allerede godt inde i sagerne.

citat startcitat start

Veluddannede biavlere er langt bedre rustet til at sikre sunde bestande af honningbier, og dermed sikre bestøvningen af blandt andet afgrøder.

Formand Arne T. Henriksen

Danmarks Biavlerforening

citat slutcitat slut

- Jeg er utrolig glad for valget, og jeg ser frem til at fortsætte det gode arbejde med at skabe opmærksomhed omkring de trusler, bierne, honningbierne som de vilde bier, og biavlen står overfor. Når bierne søger føde i blomsterne, udsættes de for en bred vifte af pesticider. Samtidig gør mangel på fødekilder og levesteder det vanskeligt for bierne at trives. Det er de betingelser bierne lever under i dag. Det skal der gøres noget ved, siger den nye formand.

Fagligt fundament

Danmarks Biavlerforening har netop lanceret kampagnen Bliv Bivenlig (www.bivenlig.dk), som giver en række konkrete eksempler på og anbefalinger til, hvordan landmænd, skovbrugere og andre kan hjælpe bierne og dermed bestøvningen af afgrøder og vilde planter.

Uddannelse af biavlere og fokus på honningkvalitet er et par andre områder, som ligger Arne T. Henriksen meget på sinde.

- I de sidste par år har Danmarks Biavlerforening satset massivt på uddannelse af biavlerne. Dette vigtige indsatsområde vil jeg arbejde for bliver videreført, da det er essentielt, at biavlen bygger på et solidt fagligt fundament. Veluddannede biavlere er langt bedre rustet til at sikre sunde bestande af honningbier, og dermed sikre bestøvningen af blandt andet afgrøder. Det er også vigtigt, at biavlerne og Danmarks Biavlerforening kan råbe vagt i gevær, hvis for eksempel pesticider truer med at forurene vores ellers rene naturprodukt, honningen. Derfor skal Danmarks Biavlerforening fortsat sikre og overvåge honningkvaliteten, siger Arne T. Henriksen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame