Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bi-venlige tiltag

Af MAN - 22. jan. 2019 KL. 16:00

Eksperter kommer med 10 enkle bi-råd til at passe bedre på bierne.

Uanset om du har en stor eller lille bedrift så kan du hjælpe bierne. Her er eksperternes 10 enkle råd til hvordan, man som landmand kan være med til at passe på bierne.

Hver anbefaling er værdisat med ?humlebier?, hvor antallet af humlebier viser, hvor stor effekt tiltaget har. Ti humlebier er bedst, men alle anbefalinger kan gøre en positiv forskel. Vælg de tiltag, som passer på den enkelte ejendom og bedrift.

De bi-venlige tiltag er udarbejdet af Seges og har anbefalinger som, slå ikke vejrabatter, grøfter, markskel og brak- eller græsarealer, når blomsterne blomstrer. Bevar de gamle træer i læghegn, markske, og andre steder på ejendommen. Sørg for, at der ikke sker spild og afdrift i naturområder og småbiotoper, når du gøder og sprøjter.

De 10 gode råd kommer i forbindelse med en ny bi-kampagne, hvor alle danske landmænd opfordres til at gøre en ekstra indsats for bierne for at standse en bekymrende tilbagegang i bestanden. En indsats som både gavner bierne, skaber begejstring for mere liv på bedriften og fremmer samfundets accept af produktionen gennem mere naturvenlighed.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame