De planlagte million-besparelser på erhvervsskoleområdet vil komme til at koste elever de kommende år. Færre penge til undervisning vil gå ud over kvaliteten i undervisningen og gøre det langt sværere at nå målet om, at 25% af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse i 2020.

Det forudser formand for Danske Landbrugsskoler, Jens Munk Kruse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde alle et fælles mål om at styrke kvaliteten på erhvervsskolerne og ad den vej få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det mål er meget svært at få øje på i Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om næste års Finanslov, siger Jens Munk Kruse.

Erhvervsskolerne har i en lang årrække været udsat for besparelser, og derfor kan de planlagte besparelser ikke undgå at komme til at gå ud over kvaliteten i undervisningen.

- Vi kan ikke blive mere effektive ude på skolerne. Vi er derfor voldsomt bekymret for ikke at kunne opretholde en ordentlig kvalitet i undervisningen, og hvis man virkelig mener, at erhvervs¬uddannelserne skal styrkes, er det her den helt forkerte vej at gå. Jeg er sikker på, at det vil gå ud over antallet af elever på erhvervsskolerne, herunder også landbrugsskolerne, siger Jens Munk Kruse.

Der mangler allerede dygtige unge landmænd i erhvervet, men der kommer til at mangle mange flere, hvis vi ikke får vendt den her udvikling nu. Derfor opfordrer Danske Landbrugsskoler partierne bag finanslovsaftalen til at tage de fælles mål alvorligt.

- Hvis vi skal have mere kvalitet og flere elever på uddannelserne, kunne man jo starte med at tage de planlagte besparelser af bordet, siger Jens Munk Kruse.