Eksperterne hos landbrugets videnscenter Seges rådgiver blandt andre landmænd om, hvordan de på deres gård kan få mere vild natur integreret til gavn for bier og andre insekter, fugle og vilde plantearter med mere.

- Derfor fik vi den idé, at vi her i Skejby kunne gå foran og bruge vores egne udendørs arealer som udgangspunkt for at vise nogle konkrete eksempler på, hvordan man kan skabe bedre betingelser for planter, bier, sommerfugle og andre dyr, præcis som vi anbefaler landmændene at gøre, siger Anne Erland Eskildsen, biolog og specialkonsulent hos Seges Natur i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor har Agro Food Park i Skejby, hvor Seges bor til leje, den seneste måned ændret måden, de omgivende arealer plejes på. Græsset slåes for eksempel ikke længere en gang om ugen. I stedet får det på udvalgte arealer lov til at vokse, og det har givet et helt fantastisk blomsterflor.

- Vi vil vise, at det slet ikke er så svært at gøre noget godt for naturen, siger Anne Erland Eskildsen.

- Faktisk handler det tit om at lade være med at gøre noget af det, man plejer, og bare give naturen plads til at indfinde sig. Det kan godt være, det ser lidt mere rodet ud, men til gengæld er det rigtigt godt for mange forskellige arter, som ellers kan have svært ved at finde levesteder ude i landskabet, siger hun.

Samtidig ønsker vi, at de mange mennesker som færdes i og omkring Agro Food Park arealer, skal vide, hvad vi gør og hvorfor.

Derfor er Agro Food Park og Seges Natur sammen i gang med at sætte skilte op rundt om på arealet, der fortæller om naturen og om de tiltag, der gøres for at fremme biodiversiteten og give de vilde insekter en hjælpende hånd. Som gæst hos os er man meget velkommen til at gå en tur rundt på arealet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lader græsset gro

- Vi lader græsset gro udvalgte steder, og det giver plads til de vilde blomster i plænen. Gamle træer får lov at stå og døde grene og kvasbunder får lov at ligge.

Det gør vi, fordi at vi ved, at det netop er gode levesteder for bier, sommerfugle og andre insekter. De blomstrende områder skaber et bedre fødegrundlag for de vilde insekter, som lever sammen med os i Skejby.

Se Seges video her:

https://vimeo.com/353518502/379c71cd04