MASKINBLADET, TYSKLAND. Bayer CropScience har netop fremvist en række af sine forsøgsaktiviteter og nogle bud på innovative tekniske løsninger til blandt andet sprøjter og såmaskiner, som ifølge koncernen kan bidrage til en sikker og bæredygtig anvendelse af planteværn.

Forklaringen på, at Bayer CriopScience bruger store ressourcer på den slags teknisk innovation, som synes at ligge uden for koncernens kerneforretning, er alligevel ganske klar, ifølge Bernd Naaf, der er medlem af direktionen i Bayer CropScience og har ansvaret for Business Management.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er meget vigtigt for os at bidrage til en sikker og bæredygtig anvendelse af vores produkter, og det forudsætter innovation, siger han og betegner ligefrem innovation og det at udvikle nye løsninger til landbruget som kerneforretning for Bayer CropScience.

Bayer CropScience mener, at der er et stort potentiale i udviklingen af nye tekniske applikationer i relation til anvendelsen af planteværn.

Proaktiv indsats

Investeringerne i udvikling af landbrugsmaskiner skal ifølge Bernd Naaf ses som et proaktivt skridt, og han opfatter Bayer CropSciences aktiviteter som værende helt i overensstemmelse med landbrugets stigende erkendelse af, at det er nødvendigt at være proaktiv og sikre gennemsigtighed i fødevareproduktionen af hensyn til forbrugerne.

- Disse investeringer skal også medvirke til at sikre, at vores produkter bliver anerkendt af politikere og meningsdannere. Det forudsætter, at vi demonstrerer fokus på sikkerhed og bæredygtighed, siger Bernd Naaf.

Ikke bare gimmick

Han understreger, at der med udvikling af maskiner og andre tekniske løsninger ikke bare er tale om en gimmick, men at sikkerhed og bæredygtighed altid har været vigtige emner for Bayer CropScience. Han erkender dog, at det nok ikke har været så tydeligt, som det er ved at blive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fandt ud af, at vi ikke havde kommunikeret vores seriøsitet omkring ansvarlighed særligt succesfuldt, siger Bernd Naaf.

Effekt undersøges

Bernd Naaf ser dog også investeringerne i de nye løsninger som meget mere end et spørgsmål om et godt image i landbruget og i plantebeskyttelsesbranchen.

- Det er også vigtigt med hensyn til vores salgsaktiviteter, at vi bidrager til at optimere landmændenes brug af vores produkter på en sikker måde, mener han.

Hvordan effekten så rent faktisk har været af de mange investeringer, som skal bidrage til sikker og bæredygtig anvendelse af planteværn, kan han endnu ikke udtale sig om. Men Bayer CropScience har netop igangsat en undersøgelse af, hvordan koncernens image ser ud i forhold til netop disse parametre.

Ingen maskinproduktion

Bayer CropScience understreger kraftigt, at koncernen ikke har interesse i at gå ind i selve produktionen af de tekniske løsninger til landbrugsmaskinerne, men derimod vil lægge de mulige løsninger frem til fri anvendelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi søger stærke relationer til maskinproducenter og andre aktører, som kan bidrage til optimal anvendelse af planteværn, siger Bernd Naaf og nævner eksempelvis aktører inden for præcisionslandbrug som meget betydningsfulde i denne udvikling.

- Vi ser blandt andet et potentiale i eksempelvis yderligere at udvikle spotbehandling, siger han.

Og selv om mange af initiativerne fra Bayer CropScience åbenlyst kan reducere salget af visse aktivstoffer, så ser Bernd Naaf ikke det som en trussel mod forretningen.

Tværtimod mener han, at det er vigtigt, at Bayer CropScience er en del af den teknologiske udvikling, som går meget stærkt.

- Pointen er, at vi tager os af plantesundhed - ikke bare salg af mere aktivstof, siger han.