Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bayer skal betale halv millard kroner til kræftramt

Af SSV - 28. mar. 2019 KL. 08:21

En 70-årig kræftsyg pensionist fik onsdag medhold i sit søgsmål mod Bayer

Den tyske kemi- og medicinalgigant Bayer er blevet dømt til at betale en erstatning på 530 millioner kroner til en amerikansk pensionist, der fik en kræftsygdom efter lang tids brug af ukrudtsmidlet Roundup.Dommen faldt ved en distriktsdomstol i San Francisco onsdag, skriver nyhedsbureauet AP.

Den kræftsyge pensionist, 70-årige Edwin Hardeman, lider af en aggressiv form for lymfekræft, og han har nu rettens ord for, at en årelang eksponering for ukrudtsmidlet har spillet en rolle - og at Bayer er ansvarlig for manglende advarsler om de skadelige effekter.

- Deres handlinger viser klart, at de ikke bekymrer sig om, hvorvidt Roundup kan forårsage kræft. I stedet har de manipuleret den folkelige opinion og undergravet enhver, der har fremført reelle og legitime bekymringer om midlets effekter, siger Hardemans advokater i en udtalelse efter dommen ifølge AP.

Bayer står over for lignende søgsmål i USA, og i 2018 blev virksomheden dømt til at betale erstatning til en skolepedel, der også havde udviklet lymfekræft. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er intet mindre end 11.200 søgsmål i øjeblikket undervejs i det amerikanske retssystem

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame