Sprøjtespecialist firmaet Brdr. Toft A/S med base i Sabro ved Århus er efter et par års fravær tilbage på Roskilde Dyrskue og viser sprøjtenyheder.

- Vi har blandt andet valgt at vise to sprøjter fra hver sin ende af skalaen, fortæller salgs- og marketingchef Finn Søndergaard fra den danske importør:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i den lille ende vores nye 300 liter minisprøjte med. Det er en virkelig professionel sprøjte til golfbaner, kunstgræsbaner, kommuner, boligselskaber og til udenomsarealer og lignende på landbrug.

- Vi har bl.a. valgt at vise to sprøjter fra hver sin ende af skalaen? siger Salgs- og Marketingchef Finn Søndergaard fra firmaet; ?vi har i den lille ende vores nye 300 liter minisprøjte med. Det er en virkelig professionel sprøjte til golfbaner, kunstgræsbaner, kommuner, boligselskaber og til udenomsarealer og lign. på landbrug, fortæller han.

Storsprøjte med udstyr

En anden sprøjte, der fremvises på Roskilde Dyrskue er en Bargam Compact 6.200 liter. Sprøjten er med den 36 meter BDL Plus bom, der også kan arbejde på 24 meter. Bommen er med variabel geometri, G-var, der tillader individuel løft af sidebommene, 12° over vandret og 5° under vandret (negativ tilt), og i følge den Brdr Toft, så tillader kommen perfekte terrænfølgende egenskaber i samspil med højdeautomatikkens fem ultralydssensorer og et antal vinkelsensorer.

Negativ tilt har Bargam i øvrigt tilbudt i over 25 år med stor succes - andre fabrikater tilbyder endnu ikke negativ tilt, mens andre igen tilbyder løsningen som en nyhed.

- Vi har spækket storsprøjten med udstyr, bl.a. elektrisk betjent vask og fyldeautomatik med elektronisk tankmåler, beretter Finn Søndergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sprøjten er desuden udstyret med markedets hurtigste reguleringsventil. Med stadig flere sektioner på de brede sprøjtebomme, trinløse traktorer, stor variation i fremkørselshastighed ved vending og GPS sektionskontrol, stiller enorme krave til reguleringshastigheden, og almindelige motorventiler kan ganske enkelt ikke følge med, men det kan vores reguleringsventil.

Sprøjten er udstyret med dyselukke på enkeltdyseniveau og kan leveres med flerdyseholder med skifte af dyser fra kabinen, manuelt eller automatisk. I forlængelse af dette, kan sprøjten leveres med kurvekontrol, således at der automatisk vælges forskellig dysekombination på tværs af bommen, så doseringen er ens på trods af variation i periferihastighed under svingning.