Foreningen Bæredygtigt Landbrug har nu også lagt sig ud med fødevareminister Mette Gjerskov (S). De skriver Ritzau.

Onsdag fik Bæredygtigt Landbrug besked på, at foreningens formand, Flemming Fuglede Jørgensen, ikke var velkommen til et vandtopmøde med miljøminister Ida Auken (SF) på Fyn, fordi han har sagt, at han personligt ikke vil overholde den nye randzonelov.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Torsdag kom det så til en konfrontation mellem næstformand i Bæredygtig Landbrug, Peter Rosendal, og fødevareminister Mette Gjerskov (S) ved et møde i Billund, som var arrangeret af Jysk Landbrugsrådgivning.

- Grotesk situation

Ifølge Gjerskov afkrævede Rosendal ministeren et svar på, om regeringen overholder EU's love ved implementeringen af randzoneloven, som forbyder landmændene at dyrke jord, der ligger tættere end 10 meter fra vandløb og større søer.

- Det var en grotesk situation. At blive konfronteret med, om regeringen overholder EU's love, fra en organisation, som nægter at overholde Danmarks love.  Den drøftelse kan vi overveje, hvis Bæredygtigt Landbrug igen melder sig ind i den demokratiske debat og overholder vedtagne love, siger Mette Gjerskov til Ritzau.

Mette Gjerskov beskylder Bæredygtigt Landbrug for at forsøge "at afspore en seriøs debat".

- Heldigvis var det undtagelsen. Langt de fleste var kommet for at få konkrete svar på tvivl, frustrationer og ønsker, de oplever i deres hverdag som landmænd, siger hun.