Holmer Terra Variant 435 bliver lillebror til Terra Variant 585, som Holmer lancerede for et år siden. Den nye redskabsbærer drives af en 10,7 liters Mercedes-Benz motor. Den sekscylindrede motor yder 425 hestekræfter og har et moment på 2.100 Nm. Motoren opfylder allerede emissionskravet Stage V, der først træder i kraft i 2019.

Styrer på alle hjul

Terra Variant 435 har hydrostatisk træk, hvor der kan køres trinløst i intervallet 0-40 km/t. Den er med konstant firehjulstræk, hvor effekten fordels til de fire hjul af Holmer DynaProtect. Ifølge producenten kombinerer systemet optimal trækkraft med maksimal beskyttelse af underlaget, som har speciel betydning, når der nedfældes gylle i græsmarker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Terra Variant 435 vejer 13,8 ton, og monteret med gylleteknologien fra Zunhammer kommer vægten op på 16,7 ton.

Redskabsbæreren har firehjulsstyring og kan monteres med Michelin VF 900/60R38 CerexBib, der i marken kan arbejde med et dæktryk på kun 1,2 bar.

Nyt chassis

For at minimere vægten, har Holmer til Terra Variant 435 udviklet et slankt og rørformet chassis. Akselafstanden er øget til 4,26 meter, og sammen med en nyudviklet forakselaffjedring med integreret krængningsstabilisering, forøger det stabiliteten i bakket terræn.

Maskinen, der var udstillet på Agritechnica, var allerede solgte til en sydtysk maskinstation, og Holmer indleder serieproduktionen af Terra Variant 435 i 2018.