Den CBS-rapport der beskrev landbrugets rammevilkår, som udkom tidligere på året, blev skabt med støtte fra Bæredygtigt Landbrug, og nu skriver Information, at BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen selv var med til at bevilge offentlige midler til projektet.

Flemming Fuglede Jørgensen sidder i bestyrelsen for Promilleafgiftsfonden for Landbrug, som valgte at tildele Bæredygtigt Landbrug 1,5 millioner kroner til rapporten, og ifølge Information har Flemming Fuglede Jørgensen altså skrevet ansøgningen med den ene hånd og godkendt den med den anden. Den dobbeltrolle møder skarp kritik fra formanden i Transparency International Danmark, der bekæmper korruption og bestikkelse, Knut Gotfredsen. Ifølge Information kalder Knut Gotfredsen Flemming Fuglede Jørgensens dobbeltrolle for "fuldstændig uacceptabel" og betegner det som korruption.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sådan gør man bare ikke, når der er tale om offentlige midler, siger han til Information, der oplyser, at det af et referat fra bestyrelsesmødet i Promilleafgiftsfonden for Landbrug fremgår, at Flemming Fuglede Jørgensen valgte ikke at erklære sig inhabil på det møde i 2014, hvor ansøgningen fra Bæredygtigt Landbrug skulle behandles.

Information oplyser, at Flemming Fuglede Jørgensen ikke har ønsket at kommentere sagen til avisen, men han afviser at han har været inhabil.