Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Avant lancerer fuldt elektrisk minilæsser

Af Emil Filtenborg - 11. apr. 2018 KL. 12:51

  • ww287738_1
  • ww287738_2
  • ww287738_3

Det danske marked kan nu få en serieproduceret, fuldt elektrisk minilæsser. Avant e6 er kommet til Danmark.

Avant har udviklet det nye minilæsser-batteri sammen med Valmet Automotive, der har stor erfaring i design og fremstilling af batterisystemer til bilindustrien.

Der er tale om et 288 Ah/14,5 kWh lithium-ion batteri med integreret oplader i minilæsseren, som kan sættes i en almindelig stikkontakt. Det skriver Avant i en pressemeddelelse.

- Vi er meget spændte på modtagelsen af e6, det er jo ikke bare en ny model, det er en helt ny art, fortæller salgsdirektør hos Avant, Jani Käkelä.

Lithium-ion-teknologien sørger for meget kortere opladningstider end de traditionelle blysyrebatterier og længere arbejdscyklusser. Som ekstraudstyr fås en 400V/32A lyn-ladestation, der muliggør opladning fra 0% til 100% på kun 1 time. Fuldt opladet kan minilæsseren arbejde helt op til 6 timer, afhængigt af arbejdsopgaven.

- Hos Avant har vi arbejdet med ideen om en elektrisk minilæsser siden 1997, men teknologien var ikke avanceret nok på det tidspunkt, så det gik i sig selv igen. I 2009 begyndte vi igen at arbejde med konceptet, men produktionsomkostningerne var stadig for høje til at det kunne realiseres. Vi tror på, at el er fremtiden - også inden for vores område, siger Jani Käkelä.

Landmænd, der har kørt med maskinen, melder om over 5 timers drift pr. opladning og i entreprenørbranchen viser testkørsel driftstider på 3,5 timer ved hårdt arbejde - f.eks. transport og løft af tunge materialer.

Med hurtig opladning i frokostpausen kan maskinen altså klare en hel arbejdsdag uden pauser. Batteriets levetid er cirka 2500 fulde opladningscyklusser, hvilket ifølge Avant svarer til 7.000-10.000 timers drift.

Den elektriske, batteridrevne minilæsser er knækstyret og har samme hurtigskiftplade og Faster lynkobling til redskaber som de øvrige Avant-modeller.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame