Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Avanceret skærebord testet i Danmark

Af ame - 9. aug. 2018 KL. 10:00

  • ww301699_1
  • ww301699_2
  • ww301699_3
  • ww301699_4
  • ww301699_5
  • ww301699_6

Nyt skærebord fra tyske Geringhoff er blevet prøvekørt i Danmark med godt resultat.

TruFlex Razor Air er navnet på et nyt skærebord, der er lavet af tyske Geringhoff og importeres af FMR Maskiner. Det skriver FMR Maskiner i en pressemeddelelse.

Skærebordet adskiller sig, ifølge importøren, på flere afgørende parametre fra konventionelle sejl-skæreborde. Helt overordnet er det meget let og derfor fleksibelt at arbejde med. Dernæst er det opdelt i tre sektioner, så skærebordets evne til at følge markens konturer er uovertruffen. Endeligt kan det desuden leveres med et unikt system, der via en luftstrøm lige efter knivene sørger for at holde afgrøderne inde i bordet og stort set fjerner spild.

Prøvekørt på Sydsjælland

Geringhoff har kørt danske brugstests med et 40 fods skærebord i sæsonen 2018 i samarbejde med FMR Maskiner.

- Vi har for eksempel høstet en meget lav hvidkløver direkte på rod og også engrapgræs. Begge afgrøder var umiddelbart vanskelige at gå til, men skærebordene klarede opgaverne til alles store tilfredshed, siger Henrik Rasmussen fra firmaet.

Han fremhæver, at der stort set ikke forekom spild af de dyrebare afgrøder, og at fordelene ved det opdelte skærebords terrænfølgende egenskaber klart blev bekræftet.

- Skærebordet laver et godt arbejde og sørger for, at hele afgrøden og alle dens frø leveres til tærskeværket, som så løser resten af opgaven.

Han tilføjer, at omfattende tests i tyske rapsmarker tyder på et merudbytte på 3-4 procent ved direkte høst simpelthen på grund af minimeret spild som følge af TruFlex Razor Air's evne til at holde alle frø inde i skærebordet, men den endelige dokumentation er endnu ikke frigivet.

Behøver ikke være af samme fabrikat

Hos den danske importør, FMR Maskiner, lægger Henrik Rasmussen meget vægt på at få købere af mejetærskere til tænke innovativt og ikke nødvendigvis vælge mejetærsker og skærebord fra samme leverandør.

- Man kan opnå rigtigt meget ved at kombinere en topmoderne mejetærsker med et super avanceret skærebord fra en ekstern leverandør. Man får populært sagt det bedste fra to verdener, siger han.

Importøren mener, at mens John Deere, Agco, Class, New Holland, Case og hvad de nu hedder, er gode til at udvikle mejetærskernes motorer, transmission, tærskeværk og kørekomfort, så er en specialist i skæreborde som for eksempel Geringhoff langt foran dem, når det kommer til avancerede skæreborde, og det bør maskinstationer og landmænd udnytte.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame