Malkekarrusellen er baseret på en central computer, der bruger et antal robotter til at håndtere patteforberedelse, påsætning af malkesæt og pattedypning.

Det er en uafhængig udviklingskommission, som tildeler EuroTier guldmedaljen. For at få tildelt prisen er der visse kriterier, der skal være opfyldt. Blandt andet skal det være et nyt koncept og der ses på vigtigheden af produktet i forhold til praktisk anvendelse, overensstemmelse med dyrevelfærd, arbejdsledelse, miljø og energiforbrug. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

En hjørnesten i Smart Farming

- Vi er glade for at se, at vores mest avancerede malketeknologi vinder sådan en prestigefyldt pris, og som fremhæver vores navn inden for denne industri, siger Joakim Rosengren, DeLaval præsident og CEO, og fortsætter:

-DeLaval AMR (malkekarrusellen, red.) er en hjørnesten i udviklingen af vores Smart Farming-strategi, hvor vores mål er at fremskynde overgangen fra malke management til helhedsstyring af bedriften ved at udnytte nye beslutningsværktøjer og automatiske teknologier for at få bedre mælkekvalitet og rentabilitet.

Malkekarrusellen får verdenspremiere ved EuroTier 2010 messen i Hannover den 16.-19. november 2010.