Det skaber kun skepsis overfor EU og truer den danske svinekødseksport, når medlem af Europa-Parlamentet for SF, Margrethe Auken, og Danmarks Naturfredningsforening anklager vildsvinehegnet langs den dansk-tyske grænse for at være ulovligt i forhold til EU's naturbeskyttelsesregler, mener Erik Poulsen, kandidat til Europa Parlamentet for Venstre i Midt- og Vestjylland.

I forbindelse med Venstres EU-landsmøde i marts fik Erik Poulsen flertal for en ændring til partiets EU-valgprogram, så det også omhandler risikoen for svinepest. Det fremgår nu af valgprogrammet til valget den 26. maj, at europæisk politik opleves som urimelig:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når husdyrholdere og borgere oplever, at deres bekymringer for eksempelvis rovdyr og svinepest kun bliver mødt med et EU-krav om tilpasning til grænseoverskridende, vilde dyr.

- Det er klart, at vilde dyr så vidt muligt skal kunne bevæge sig frit over grænserne mellem EU-landene. Men vildsvinehegnet er netop indrettet, så det kun hæmmer adgangen for de smittefarlige vildsvin. Margrethe Auken og andre, der ønsker vildsvinehegnet fjernet, opnår derfor kun, at der bliver sået alvorlig tvivl om den milliard-indtægt, som det danske samfund har ved eksporten af grisekød, siger Erik Poulsen.