Landsskuet vil igen i år forsøge at skabe en udstilling af gode køddyr, som er resultat af krydsning mellem forskellige racer.

Udstillingen er delvist inspireret af de britiske øer, hvor der findes store dyrskuer med lutter krydsningsdyr, og hvor krydsninger indgår som et naturligt element på mange dyrskuer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk Kødkvæg hilser denne nyskabelse velkommen og håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at udstille.

- Dels fordi vi mærker en stigende interesse fra detailhandelen for at have kød af dansk kødkvæg på hylderne, og dels fordi vi mener, at krydsningsdyrene vil være flot PR for kødkvæg generelt, siger Henning Hansen, formand for Dansk Kødkvæg.

- Vi tror, at der står mange flotte krydsningsdyr rundt omkring i landet, som fortjener at blive vist frem, og vi opfordrer ejerne af sådanne dyr til at komme ud af skabet og udleve sin indre dyrskueudstiller, tilføjer han.

Indtil videre konkurreres der i følgende klasser:

50 procent malkerace:

Det skal være dokumenteret at kalven er minimum 50 procent malkerace.

Artiklen fortsætter efter annoncen

A) op til 8 mdr. kvier og tyre

B) op til 13 mdr. tyre

C) op til 16 mdr. kvier

Åben klasse:

Alle krydsningskombinationer er tilladt.

D) tyre op til 13 mdr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

D) kvier op til 16 mdr.

Vægt og muskler

Bedømmelsen vil tage meget hensyn til dyrets vægt og muskulatur, men også lemmerne skal være i orden, præcis som på renracet kødkvæg.

Også Danish Crown er glad for at få fokus på de muligheder, der ligger i krydsningerne.

- Det handler i sidste ende om at lave dyr med optimal produktionsøkonomi, og her kan krydsning være en positiv faktor, siger Ejvind Kviesgaard fra Danish Crowns leverandørkontakt.

Danish Crown er sponsor for ærespræmier til de bedste krydsninger.